Silvennoinen & Maijanen Band

Silvennoinen & Maijanen ovat tiiviisti tien päällä vuonna 2017

Silvennoinen & Maijanen - I´m Gonna Roll! Kuva: Leif Laaksonen

Pave Maijasen ja Heikki Silvennoisen ensikohtaaminen ajoittuu vuosille 1976-77. Tuolloin pinnalla olleet Maijasen Royals ja Silvennoisen Tabula Rasa olivat aikansa hengenheimolaisia - molemmat progahtavia bändejä. Ensitapaamisen jälkeen kului useita vuosia, ennen kuin miehet tapasivat uudelleen musiikin merkeissä. Kangasalla vuonna 2002 järjestettyä Mobilia Rockia lukuunottamatta, jossa miehet esiintyivät yhdessä samalla lavalla, seuraava kohtaaminen tapahtui vasta vuonna 2010, kun Maijanen liittyi Silvennoisen bändiin Saariselän Tunturibluesissa.

Hienon yhteisen keikan saattelemana Saariselällä syntyi yhteistuumin Silvennoinen & Maijanen Band, tuttavallisemmin SMB ja "oiva orkka", Maijasen sanoja lainaten. Tämän jälkeen Maijanen ja Silvennoinen ovat keikkailleet yhdessä, tosin tahti on ollut sangen harva. Kiireisiä miehiä kun on toisinaan vaikea saada lavalle samaan aikaan.

Silvennoinen & Maijanen Bandin ohjelmisto myötäilee 1960-70 -lukujen brittiläistä ja suomalaista rockmusiikkia, kuten Creamin, Royalsin ja Rock `n` Roll Bandin tuotantoa. Yhdistävä tekijä esitettäville kappaleille on, että ohjelmisto koostuu Silvennoisen ja Maijasen omista suosikeista sekä sellaisista kappaleista, joita miesten omilla soolokeikoilla on harvemmin mahdollista kuulla.

Silvennoinen & Maijanen Bandissa soittavat myös Jani Auvinen rummuissa ja Janne Rajala bassossa, molemmat Silvennoisen SF-Bluesin luotettuja komppisällejä ja mukana SMB-kokoonpanossa alusta lähtien.

Silvennoinen & Maijanen Band tarjoaa yleisölleen rautaisen musiikkielämyksen, jollaista harvemmin on mahdollista nähdä ja kuulla. SMB tuo 1960-70 -lukujen rockin jouheasti lähelle tätä päivää - kokeneella ja varmalla otteella. Heikki Silvennoinen ja Pave Maijanen ovat viihdyttäjinä ja esiintyjinä aivan omaa luokkaansa.

Katso Silvennoinen & Maijanen Bandin tulevat keikat Dex Viihteen sivuilta.